måndag 18 maj 2009

Vårteckenutmaningen Stora finalen

Eller ska man kanske säga försommartecken. Här i södra Hallands kustområde har verkligen försommaren anlänt. Först ska jag visa lite bilder från vår trädgård.


Allium


Pionknopp


Rosa akleja


Blå akleja


Alunrot


Gul underbart doftande daglilja


Gammaldags iris


Bästa rabarberna på flera år


Röda vinbär på G


Sådana här har jag gott om i trädgårdslandet som fortfarande inte är vårgrävt. Landet låg i träda förra säsongen.


Idag har jag uppvaktat min faster som fyller 80 år. Vad passade då bättre än att bl a plocka 80 st liljekonvaljer till henne.

När jag körde hem passerar jag trakterna där jag är född och passade på att ta några fina bilder på ungdjuren i hagarna ner mot sjön. Detta är riktiga sommarbilder för en bonnatös som Fru Gredelin.Ja det var vad jag hade att visa. Tack Viveka på Humlebacken för ditt initiativ till denna vårteckenutmaningen. Det har varit så kul att följa vårens ankomst till olika delar av vårt avlånga land.

Ha det gott!

5 kommentarer:

Tummelisa sa...

Vilka fina bilder. Vackra blommor och fina "kossor". Det märks att allt är tidigare hos Dig, här har ingenting kommit så långt. Liljekonvaljerna är inte färdiga ännu. Till Mors dag kanske.
Du får ha en fortsatt bra försommar vecka.
Kram Tummelisa

Yvonnes bärbara blogg sa...

Det var ju riktiga försommarbilder hos dig! Jag ser att ni kommit lite längre hos er, vi ligger några steg efter i Sörmland. Men, liljekonvaljerna har börjat visa sig i alla fall!
/Yvonne

Susanne sa...

Härliga vår/sommar bilder..Ja jag plockade oxå in konvaljer igår..Den där dun bollen;) ja den har vi mycket av här oxå..Kram

Ika sa...

Va aroligt att se att kossorna kom till där där du stod o fotade. Vad lockade du med?

Eva sa...

Va sommaren har kommit långt hos dig. Här uppe är det inte alls lika mycket blommor än. Däremot har jag planterat ut alla sommarblommorna i sina krukor. Jag får hålla tummarna att inte frosten tar dem. Just nu går all tid åt till att få ordning på tomten efter alla tillbyggnader av huset så scrappandet får stå åt sidan. Ha en underbar sommar.

Kram Eva