måndag 25 februari 2008

Resultatet av skruv, skruv, skruv, skruv

Ni kan inte tro det, men dagbädden blev brukbar i tid!!! Efter IKEA-besöket åt vi lite mat och sedan skulle det ju skruvas, eller hur? Döm av min förvåning - gode maken skulle inte titta på idrottsgalan... Skulle nästan tro att han var sjuk. Istället föreslog han att vi skulle se Antikrundan, som vi båda gillar att se. OK sa jag, så skruvar vi sen. Gissa vem som somnade framför TV´n. Jo, jag som vanligt. Och tiden hade runnit iväg. Gode maken tyckte att jag skulle gå och lägga mig när jag var så trött. LÄGGA SIG?? Dagbädden då? Det gör vi i morgon säger maken. Inte säger jag. Så när klockan var 21.30 sprättes det upp kartonger. Vill ni se skruvarna?
151 st olika sorters skruvar, 79 st olika sorters pluggar, 8 hjul och lite annat smått och gott. Maken fick gåshud. Vad var det jag sa?

Jag fick kraft någonstans ifrån och piggnade till och började skruva och skruva. Faktiskt tycker jag det är hur kul som helst att montera. Jag fick ropa på maken när det behövdes lite hjälp att hålla. Skruvdragaren tillhör också mina bästa kompisar!!

När klockan var 00.30, alltså 3 timmar senare var dagbädden monterad och klar, förutom lådorna som monterades nästföljande dag. Vad säger ni om det? Maken var minst sagt imponerad. Och inte för att jag vill skryta, men jag brukar hänvisa till Lotta på Bråkmakaregatan som säger så här: Det är något konstigt med mig, jag kan nästan allting!! Visst är den bra!

Så här ser dagbädden ut i arbetsrummet med den nya spegeln ovanför.
Den här dagbädden kan dras ut och blir då 1,60 m bred. I lådorna under förvarar jag kuddar och täcken. Jättebra möbel. Och enligt våra goda vänner Britta och Harry så var den utmärkt att sova i också.

Nu skall det tapetseras i rummet innan de andra möblerna sätts på plats. På översta bilden ser ni lite från matplatsen i köket.

Ikväll kommer nya nattgäster. Det är gode makens arbetskamrater från kungliga hufvudstaden som jobbar här i regionen idag och i morgon. Och då passar de på att hälsa på hos oss. Kul!

Kram på er alla och håll i hatten idag också!

/Bodil

11 kommentarer:

Dorthe ♥ sa...

Jisses vad du har jobbat! Måste kännas sååå skönt, nu när det är klart :-)

Kram
Dorthe

Tummelisa sa...

Oh Bodil vad Du är duktig. Det som Lotta på Bråkmakaregatan säger stämmer verkligen på Dig. Hade aldrig fått min man att påbörja ett sådant projekt på kvällen kan jag säga. Alla skruvar fanns med? Den turen brukar vi inte ha.
Har Ni köpt spegeln på IKEA också?, är på jakt efter en sådan.
Fint blev det som vanligt.
Här blåser det som bara den.
Ha en trevlig kväll nu.
Kram Tummelisa

Bodil sa...

Till Tummelisa!
Spegeln kommer också från IKEA. Den ingår också i Hemnes-serien liksom dagbädden. Hemnes spegel är ganska stor 165x75 cm. Kan hängas både ligande och stående.
Kram

Guldkorn i min vardag! sa...

Jag håller med Lotta, du kan verkligen allt Bodil, så snyggt det blev med dagbädden, min sons fästmö har önskat sig en sån få se hur det blir med det. Måste vara praktiskt med förvaringslådor.
Spegeln var ju pricken över iet.
Kram Ulla-Bella

Änglahem sa...

Imponerande!!!! Vad du är duktig!!!
Och alla skruvar fanns med, inte illa! Den är så himla snygg den dagbädden, skön att sova i sa du med..har nämligen funderat på den till minsta tösen. Lådorna verkar göra den så praktiskt till ett barns rum, rymmer de en del eller?

Ha det så gott!
Kram Ulrika

Elzie sa...

Vilken jättesnygg bädd. Har du lust att titta in på min blogg ett tag?
Ha en bra dag.
Kram Elzie

Stina sa...

Vad fint det blev, efter allt slit. Puss och Kram

Marie sa...

Vad fin dagbädden är, bra jobbat! Det brukar inte vara det enklaste att få ihop IKEAS möbler.

Trevlig kväll!
Kram Marie

Anonym sa...

Ojojoj vilket jobb, jag blev trött bara jag såg skruvhögen, men fint blev det och kuddarna gör ju sitt till...Kram

Marit C sa...

å så snygg den blev på plats, dagbädden!

Vi ska också ha en sån när övervåningen väl blir klar... hmmm...

Anonym sa...

Är ni nöjda med dagbädden? har funderat på en sådan till dottern, men är inte helt säker ännu. Kanske väl hård att sova i för jämnan?