söndag 15 februari 2009

Barnbarn och utmaning

Igår kväll kom jag hem från Stockholm. Har varit några dagar och hälsat på min dotter och hennes lilla familj. Gabriel - mitt lilla barnbarn - har jag längtat så otroligt efter. Nu har vi gosat så jag klarar mig en månad ungefär. Sju månader är han nu min lille prins.Under tiden som jag varit borta har jag blivit utmanad av både Linnea och AnnMari.

Dessa regler gäller:

REGLER
1.Länka till den som utmanade dig.
2.Berätta sju personliga sanningar om dig själv
3.Utmana sju personer i slutet av ditt inlägg
4.Skriv ett meddelande i de sju personernas bloggar,så de uppmärksammar att de blivit utmanade


1. Utfyllnaden som tidigare suttit mellan benen i axlarna på mig har ramlat neråt och fastnat runt midja och höfter. För att få tillbaka det till sin ursprungliga plats skulle jag behöva gå på händerna resten av livet.

2. Jag är stelopererad i ryggen sedan 1983 (scolios) vilket innebär att jag inte kan slå kullerbytta.

3. Genomgick cellgifts- och strålbehandling 1977-1980 mot cellförändring i lymfkörtlarna. Tack och lov inga återfall än så länge och jag känner en oerhört stark tacksamhetskänsla.

4. Älskar choklad

5. Är enligt mina vänner mycket pratglad. Detta fick jag reda på först på min 40-årsdag. Jag som alltid uppfattat mig som tystlåten. Har tänkt om lite här och kan nog hålla med vännerna.

6. Är enligt mina närmsta nyfiken och till och med mycket nyfiken. Själv tycker jag att jag är intresserad och bryr mig. Min dotter uttryckte det så här på gästpresentation på deras bröllop. "Brudens mor" - vetgirig och pratar mer än bruden.

7. Älskar det liv jag lever med möjlighet att ta dagen som den kommer och i stort sett helt bestämma över min tid. Kan lata mig flera dagar i rad om jag vill och jobba järnet om jag vill det.

Jag utmanar:
Eva
Lindzi
Ulrika
Lina
Bodil M
Karin (Krutan)
Karin

Ja det var det hele!
Kram på er alla

6 kommentarer:

Familjen Norén sa...

Grattis på födelsedagen igen! Tur att du la ett inlägg idag så att alla får veta att du fyller år idag..Kram från oss alla i KBA.

annmari sa...

Men se där ja, var alltså att fylla år idag. Stort Grattis på dej

kram annmari

Änglahem sa...

Är jag icke läskunnig tro? Har läst ditt inlägg TVÅ gånger, men inte kan jag se att det står något om att det är din födelsedag? Ska jag genast anmäla mig till Svenska kurs tro? Finns det någon kurs för infödda svenskar men som mist läsförmågan*funderar*?

Stort GRATTIS!! till dig idag!!

Hrmmm....7 sanningar....jodu den får jag ta och suga på*hihi*...dina var intressanta.
Vilken tur att nya cellförändringar inte visat sig! Min mor hade bröstcancer för ca 30 år sedan! och har inte haft ett enda återfall! och då var dom ju inte lika duktiga på att rädda dom som drabbades av den cancertypen.
Har en granne som nu genomgår helvetes resan för 3:e gången!.Först brösten, sen livmodern och nu tarmarna och lungan! Fy attans vad den sjukdomen är elak!

Hua mig vad det blev tragiskt här...men stelopererad? låter tufft att vara det! Kullerbytta? vem kan genomföra en sådan nu för tiden?...mer än barnen!*fniss*

Så fin han är!, Gabriel. Och den åldern är ju så otroligt härlig!

Ha en skön start på nya veckan!
Kramar, Ulrika

Anonym sa...

Ett STORT grattis på Födelsedagen Bodil. Jag kommer på fika nån dag. Är ledig på Tis om du är i stan så vill jag att du kommer in på fika( har bakat bullar idag !!!) Hälsa guben ! Kram karin Z

Tummelisa sa...

Grattis, Grattis till Dig på födelsedagen.
Stelopererad i ryggen låter svårt, själv är jag stelopererad i fötterna. Ja inte hela fötterna, men lederna fram till stortårna.
Gabriel är verkligen helt förtjusande, förstår att Du är stolt.
Hoppas Din födelsedag varit trevlig.
Kramar från Tummelisa

Guldkorn i min vardag! sa...

Hallå där håller med en av kommentatorerna, ser icke heller var det står att du fyller år! Men icke är jag sämre än andra och utropar härmed ett stort GRATTIS till dig på födelsedagen!
Läste från din utmaning att du fått cellgiftsbehandling, är det inte konstigt att min goa väninna som också heter Bodil har också fått behandling för just lymfcancer, henns behandlig gick bra och hon är numer frisk och som du tacksam över livet.
Ha det bäst och tusen kramar Ulla-Bella