tisdag 29 juni 2010

Sommarblommor i krukor

Jag har blivit ombedd att visa mina sommarblommor som jag planterat i krukor och annat. Så här kommer massor av bilder som jag tog när de var nyplanterade för ett antal veckor sedan.



De här rostiga korgarna på pidestaler är mina favoriter. Jag klädde korgarna med säckväv som jag även gjorde förra året. Tycker det blir vackrare än mossa.


Rostig krona mitt i brudslöjan.



Här har jag höjt upp den ena krukan med ett rostigt underrede.


Här är den ljuvliga callan.


Samtliga planteringar här ovan står på vår altan i syd/väst läge.



Dessa står framför växthusets entré.




Dessa står på framsidan under paraplyalmen.


Dessa två krukorna står på entrétrappan på framsidan.


Och den här står vid garaget på framsidan.


Den här krukan med taklök fick jag av min syster Erna på födelsedagen. Ser ni de två konstgjorda grå rosorna. Varje morgon får jag plocka upp dem från altangolver. Det är förmodligen skatorna som är framme varje morgon (rosorna är lite glittriga).

Ja det var våra krukor det. Och mycket vatten går det åt, inte bara i krukorna utan också i växthuset och i perennrabatterna. I morse var jag ute och vattnade rejält i rabatterna. Det var snustorrt kan jag säga. Och det får jag säkert göra några gånger till denna veckan för det soliga vädret skall ju bestå. Och jag vattnar så gärna så.

Ha det gott och njut av solens värme!

lördag 26 juni 2010

Lyckad gurkodling

Från att ha varit lite si och så med gurkodlingen i växthuset de senaste åren, har det äntligen lyckats igen.



Detta är minislaggurkor. Jag har en planta och på den dragit upp huvudstammen och två sidoskott. Hittills är skörden mycket god på huvudstammen. Återse att se om även sidoskotten ger bra skörd. De här minislanggurkorna blir bara drygt 15 cm långa. Smaken är förträfflig!!! Och hela plantan är en prydnad i växthuset.

Kram på er från den glada gurkodlaren

fredag 25 juni 2010

Glad Midsommar


Här är en bild på några av sommarblommorna som jag har planterat i krukor. Tycker att den rödbladiga "palmen" är så läcker tillsammans med de afrikanska marguriterna.
Det kommer fler av mina planterade krukor längre fram.

Med denna bild vill jag önska er alla en riktigt trevlig midsommar. Vi skall traditionsenligt fira midsommar tillsammans med våra allra bästa vänner. Skall bli så trevligt så.

Vi hörs!

torsdag 24 juni 2010

Massor av idéer


Den här nyinköpta boken har en förmåga att hamna i mina händer titt som tätt. Och det är inte så konstigt, för den är en riktig inspirationskälla. Och om inte det blir något gjort av all inspiration så får ögat sitt i alla fall. Massor av trevlig läsning innehåller den också.

onsdag 23 juni 2010

En favorit i repris

Jättevallmon Papaver orientale "Helen Elizabeth" är en av mina favoriter i trädgården. Först hade jag två plantor men nu har jag fem. Dom trivs tydligen ypperligt här för plantorna blir större och större och de blommar rikligare för varje år.




Blomman är laxrosa med en mörkviolett mitt. Blombladen är tunna och påminner om skrynklat silkepapper. En riktig skönhet. Och i år har vi massor av dessa blommor. Bara att njuta så länge de håller.

Mer än så här blir det inte idag.

Kram

tisdag 22 juni 2010

En förlängd helg i Stockholm

Käre maken och jag har tillbringat fyra dagar i Stockholm. Det fanns en anledning till vårt besök. Vi skulle titta på prinsar.

Prins Daniel såg vi på TV nästan hela lördagen. Vilket fantastiskt vackert bröllop och vilka fina tal. Vilken underbart vacker kronprinsessa och vilken stolt prins Daniel.

Och vår egen lille prins var en riktigt finfin liten kille. Så liten och så näpen. Tänk att de som nyfödda är så små, vad fort man glömmer.


Här är han, Hugo, sovande i farfars famn. Farfars lille prins.

Sen har vi hälsat på hos släktingar och sist men inte minst tillbringat flera jättetrevliga kvällar tillsamman med käre makens syster och hennes man. Tack Birga och Björn för er gästvänlighet.

Vi hörs!

onsdag 16 juni 2010

Stamgäst

Jag tar en lite paus i badrumsstädningen. Kan ju inte skada. Alla skåpen och lådorna är rentorkade och innehållet sorterat. Man har ju en förmåga att samla på sig så fort det finns skåp, eller hur?

Tänkte visa er en av våra stamgäster. Vi har tre ekorrar som kommer fram flera gånger om dagen. Jag vet att det är riktiga rovdjur, men dom är ju så söta. Och vi matar fåglarna året om i vår trädgård. Jordnötter serveras det i tre olika behållare. Och jordnötter gillar ekorrarna också.

Spana in den här typen! Han hänger i bakbenen när han äter. Klicka på bilderna så blir de större.


Här har han fått tag på nötautomaten med framtassarna och plockar åt sig nötter.


Sen släpper han taget med framtassarna...


... och hänger i bakbenen medan han mumsar i sig.

En riktigt kul typ!

Vi hörs!

tisdag 15 juni 2010

De gamla irisplantorna

Nu blommar de gammaldags irisplantorna för fullt. Riktiga små konstverk. Visst är dom vackra!





Jag minns att min mamma fasade för när dessa plantor behövde delas. De har nämligen rötter som en stor buske. Ska nog fjäska lite för käre maken till hösten. Han brukar vara så hjälpsam med sådant som jag inte orkar med.

Idag har jag åkt med grannfrun och deras dotter till det stora varuhuset i Ullared. Och där var det väldigt ledigt idag, så jag fick köpt på mig både det ena och det andra. Bl a lite ny frotté till badrummet. De gamla handdukarna började bli lite urtvättade. Jag tror det får bli lite storstädning i badrummet i morgon.

Nu får här vankas lite kaffe innan jag tar tag i uppackningen.

Ha det gott!

måndag 14 juni 2010

Första återbesöket

Idag har jag varit på första återbesöket efter cellgiftsbehandlingen. Och allt ser bra ut!!!! En underbar känsla. Jag mår väldigt bra också. De här två månaderna efter det positiva beskedet i Lund har gjort min kropp så gott, så gott. Ja, jag kan säga att jag känner mig hur frisk som helst bortsett från att jag fortfarande är lite trött. Men vad gör det om hundra år?????

Idag har vi äntligen lite solsken. Och maken börjar tredje semsterveckan. Så jag njuter i fulla drag. Snart skall jag sätta på grillen och fixa en härlig köttbit att bjuda käre maken på. Och det kan nog bli ett glas rött också.

Vi hörs!

Kram

söndag 13 juni 2010

Min lille trädgårdsmästare

I förra veckan hade jag god hjälp av den lille trädgårdsmästaren Gabriel. Han kunde både sopa altanen, gräva och vattna i växthuset.


Sopar altanen.


Ställer tillbaka redskapen.


Mitt i "trädgårdsdjungeln" på väg till bänken.


En liten stunds avkoppling efter ett arbetspass.

Och nu har Gabriel åkt tillbaka till Stockholm. Och det är så tyst i vårt hus.


Här står Gabriels små redskap kvar.


Och här i växthuset ställde han sin lilla kanna så fint bredvid mormors.

Jag längtar så tills nästa besök. Skulle behöva ha lite mer hjälp av den lille trädgårdsmästaren.

Vill ni se mina minislanggurkor?? Trodde väl det. Den plantan växer så det knakar.




Så här ser blomsterburen i växthuset ut. Rätt gott om blommor kan man säga.

Vi har kallt och rått idag igen. Brrrr!!!! I eftermiddag skall jag köra till min lillasyster och uppvakta på födelsedagen. Då blir det massor av goda kakor kan jag lova!!

Vi hörs!

lördag 12 juni 2010

En stor dag!!!

Ja en riktigt STOR dag är det för oss idag. Käre maken har blivit FARFAR idag!!! Till en liten pojke på nästan 4 kg. Grattis till Anders och Katarina! Åh vad vi alla har längtat efter detta. Och vi har fått se honom på foto och fått höra honom också.

Så nu har vi två små prinsar i kungliga hufvudstaden.

Ha det gott och håll i hatten!

torsdag 10 juni 2010

Dammrensning.....

.....ett riktigt skitjobb. Framför allt på våren då det finns en massa gamla löv och annat som luktar dy. Men nu är det gjort och det porlar så fint i vår sten.


Här har jag fått fram lite attiraljer som är nödvändiga.


Så här sörjigt är det efter hösten och vintern.


Och så får man se upp för de här små liven så de inte kommer i kläm. I år fanns det tre stycken grodor i dammen.


Så här rent och fint blir det efter några timmars arbete. Den stora borrade stenen kommer från en stenmur i mitt barndomshem.


Framför dammen (som är väldigt liten) står en soffa där man kan sitta och filosofera samtidigt som man hör skvalpet från stenen. Ganska mysigt faktiskt.

Oj, oj redan middagstid......

Vi hörs!

Kram