lördag 26 september 2009

Gårdagen - en överraskningsdag

Ja det kan man säga. Det är ju inte var dag det kommer paket med posten och blommor med blomsterbud.


Det här fina handgjorda hjärtat fick jag av min storasyster och hennes man. Jag trodde att hon hade gjort det själv, men så var inte fallet. Jättefint är det med både spets och pärlor.

Och sent på eftermiddagen kom blomsterbudet med den här fina buketten.


En färgsprakande höstbukett från goda vänner.

Tack, tack för all omtanke. Det värmer gott hos Fru Gredelin.

I nästa vecka börjar min behandling med operation på tisdag. Känner mig lite nervös inför den kan jag erkänna. Jag har blivit sövd tidigare och jag har för mig att jag tyckte det var obehagligt under uppvakningen. Ni får hålla alla era tummar för att det ska gå bra!!

En skön helg önskar jag er alla!

Vi hörs!

torsdag 24 september 2009

Gammaldags kort

Det här vackra kortet låg i vår brevlåda för en tid sedan. Det är en hälsning från MiMas Scrapbooking och deras designteam. Kortet är handgjort av Elin. Tack snälla för hälsningen!!




Vi hörs!

Kram

tisdag 22 september 2009

Kärt besök

I lördags hämtade jag min dotter och lille Gabriel på tågstationen. Som mormors lille prins hade vuxit och han hade blivit så medveten om saker runt omkring. Här hemma blev det genast lek och lite bus. Finns det något mer underbart än när de små barnbarnen räcker händerna efter kram från mormor?? Man smälter ju fullständigt. Och käre maken är ju en van lekledare.


Här är vi på lekplatsen. Ett härligt höstväder hade vi i helgen.


Och här bjuder käre maken på en gungresa i leksakskorgen. Mycket uppskattat.

Tack Catharina för att ni kom till oss med så kort varsel. Det här besöket kommer jag att leva länge på!! Nu kommer det att dröja ett bra tag innan vi kan träffas igen på grund av min cellgiftsbehandling. Men vi har ju våra webkameror.

I morgon och på torsdag blir det lite förberedelser på sjukhuset inför min kommande behandling.

Ha det gott. Vi hörs!

lördag 19 september 2009

Jag vann

Susanne med bloggen Mitt liv i Fare hade en utlottning på sin blogg där man kunde vinna dessa fina hängena:


Nu har det varit dragning och kan ni tänka - jag vann!! Tack Susanne för vinsten! Och tack för din underhållande blogg.

Idag har vi ännu en underbar höstdag. Strålande sol från en klarblå himmel. Vi har just suttit ute och fikat - med nybakade bullar. Och kl 17 skall jag köra till tågstationen för att möta min dotter Catharina och min lille prins - barnbarnet Gabriel. Skall bli helt underbart att få ha dem här även om det inte blir så länge. Tror ni jag längtar eller längtar?

Passa på att njut i solen!

Kram

fredag 18 september 2009

Bullbak igen

Ja nu tror ni förstås att den här bilden är från förra gången jag bakade och det är faktiskt inte mer än knappt två veckor sedan. Men den här bilden är från gårdagens bak.


80 vetebullar bakade jag den 5 september. Och av dem fanns det bara en enda påse kvar i frysen. Visserligen har jag gett bort lite bullar. Skulle nästan kunna tro att frysen läcker.

Igår blev det 80 nya vetebullar. Får se hur länge dom räcker. Vi är ju tre här hemma som gillar bullar till fikat - käre maken, jag och vår hund Pepsi.

Ha en skön fredagskväll. Vi hörs snart igen.

torsdag 17 september 2009

En liten kram...

I måndags låg detta fina handgjorda kortet i vår brevlåda.



"En liten kram på vägen från William och Frida" står det i kortet. De här små barnen bor på en tvärgatan till oss och de brukar leka och kela med vår hund. Eller rättare sagt William brukar leka och kela med vår hund. Frida tycker nog att Pepsi är lite för stor.

William och Frida är barnen i en ung helt underbar familj med ett stort hjärta. Tack mamma Jenny för det fina kortet och för er omtanke. Jag blev riktigt rörd.

Kram

onsdag 16 september 2009

Sista rosorna

Än finns det några rosor som blommar i trädgården. Detta är en buskros som heter "Ghislaine de Féligonde".


Knopparna är skarp laxrosa nästan lite åt orange. Och när den är nyutslagen är den ljusare laxrosa med lite gulaktig mitt.


Den laxrosa färgen övergår sedan mot svagt rosa och sedan nästan vit.

I vår trädgård har vi två sådana här rosbuskar. De blommar otroligt flitigt och har ett friskt och fint bladverk.

Idag njuter jag extra mycket hemma. Alla fönstren är nytvättade!! Gjorde de sista igår. Och idag har det blivit mycket slappa för min del. Sudoku!!! Löser ni sudoku? Det har blivit ett måste för mig. Ända sedan vi var i Spanien i våras. Dessförinnan klarade jag aldrig av dom. Tänkte helt fel. Men våra goda vänner Harry och Britta som var med i Spanien lärde mig. Eller rättare sagt Harry lärde mig. OK dom svåra hoppar jag över, men de enkla och medelsvåra. Huva vad tid jag lägger på sudoku.

Nu blir det slafen för mig. Har just sett fotbollsmatchen mellan Inter och Barcelona.

Godnatt!

måndag 14 september 2009

Äppel, päppel.....

Först av allt vill jag tacka för alla gulligt kommentarer. De värmer gott i Fru Gredelins hjärta ska ni veta.

Inför den kommande behandlingen (med infektionskänslighet o dyl) tänkte jag ordna med en del saker, bl a tidigarelägga det årliga tandläkarbesöket. Så jag ringde direkt i morse och kan ni tro jag fick tid redan 11.30 idag. Och det var som vanligt - bara lite tandsten. Skönt att ha det avklarat.

I år har vi inte alls lika stor äppelskörd som förra året. Fast egentligen är det rätt skönt. Förra året visste jag knappt vad jag skulle göra av alla äpplena. Men visst är det en underbar känsla att gå ut och plocka en skål med härligt friska äpplen för att göra en god äppelpaj. Det här receptet fick jag av min väninna Anita för säkert 20 år sedan. Så ni kan tro att det är gjort många äppelpajer sedan dess.




Äppelpaj
Skala och skiva 5-6 äpplen i en ugnsfast osmord form.

Blanda ihop den här degen/smeten och bred ut den över äpplena.
2½ dl vetemjöl
2½ dl strösocker
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
1 ägg
100 gr smält margarin

Grädda ca 25 minuter i 180 graders ugn.

Servera med vaniljsås.

Kan det bli enklare? Förresten känner ni igen pajformen. Den fick jag av grannarna när jag fyllde 40 år. Då var dom otroligt populära (alltså pajformarna men självklart även grannarna). Mitt pajlock skall likna en jordgubbspaj, men jag minns att det fanns en mängd olika.

Prova gärna receptet och lycka till!

Vi hörs!

lördag 12 september 2009

Fru Gredelin är sjuk

Ja så är det. Hälsan ska man inte bara ta för givet.

Jag har nu legat inlagd drygt en vecka på sjukhuset i Halmstad för utredning av min uppsvällda mage som jag sökte läkare för i början av augusti. (Hade permission förra helgen då jag bakade bullar.)
Mänder av prover och undersökningar har det varit. Och min buk är tappad på 2,8 liter vätska.
Att det har varit tal om tumörer eller lymfomer har jag förstått sedan läkaren ringde mig innan jag lades in.

Och i torsdags kväll hade läkarna fått svar på vad jag har i min kropp. De hade svar från analysen av vätskan som tappades ut. Jag bär på äggstockscancer som spridit sig till min buk. Tumörerna på äggstockarna syntes inte på den magnetröntgen som jag gjorde i augusti. De är microskopiskt små men när de sprider sig i kroppen kan de uppträda som stora cancertumörer.

I fredags eftermiddag fick käre maken och jag tala med en kvinnlig gynekolog som redogjorde för sjukdomen och även berättade om den kommande behandlingen. Sjukhuset i Halmstad samarbetar med en cancerklinik vid Lunds sjukhus och det är från Lund som min behandling bestäms. Men helt bestämt är att det för min del blir cellgifter och operation. Och behandlingen kommer att starta inom två veckor och pågå i första hand till mars/april nästa år.

Det här är ett vädigt tråkigt besked att få även om jag har varit inställd på det ett tag. Det är liksom så svårt att ta till sig. Jag fick cellgifter och strålbehandling för 32 år sedan - då för Hodgkins sjukdom - så jag vet vad det innebär. Hur trött och infektionskänslig man blir, tappar hår. Det skrämmande är bara att jag inte känner mig något sjuk. Jag känner mig precis som vanlig. Och hade inte magen svällt upp så hade jag aldrig sökt läkare. Så lurigt kan det vara.

Men jag är envis och det kommer man långt med.

Sen är det ofantligt värdefullt med alla goda vänner, grannar, familj och syskon som hälsat på mig på sjukhuset, ringt, skickat brev och andra uppmundrande saker. Tack, tack alla ni underbara människor!!!! Och fortsätt är ni snälla, för mig hjälper det mycket att få prata av mig.

Och idag kom Maggan i min damgolfliga med en sån fin blomsterplantering från tjejerna i ligan. Tack mina kära golfvänner!!!




Den här fina planteringen kommer från "Blommiga huset" som ligger ute på landet strax utanför Halmstad. Krukan är så vacker, lite gammaldags och krackelerad - den kommer från Miljögården.

Ja då vet ni lite hur det är med mig.

Ha en fortsatt skön helg så hörs vi snart igen.

Kram

lördag 5 september 2009

Bullbak

Idag har vi sådant där riktigt tråkigt väder - regnskurar och grått. Det bästa man kan göra en sådan här dag är faktiskt att baka. Då blir det en så go värme inne och doften av nybakat är ju inte heller så dum. Och så fick jag invigt mina nya bakdukar som jag sydde av ett tyg som jag köpt på IKEA.


Så det blev vetebullar hos fru Gredelin idag - 80 st. Kanel och kardemumma i hälften och kardemumma och mandelmassa i hälften. Jag har redan provsmakat och dom blev bra. Det brukar dom alltid bli för den delen - har använt samma recept i 30 år. Lite ägg i degen och även lite hjorthornssalt är knepet.

Nu blir käre maken glad att det finns fikabröd hemma. För min del blir det ingen fika hemma på ett tag - har lite annat att pyssla med för tillfället. Och i morgon kommer nog lilla Ida och hennes familj - hon vill nog ha lite bullar med sig hem.

Vi hörs!

Kram

onsdag 2 september 2009

Köksstolar

För några veckor sedan målade jag om våra köksstolar. De var vita redan innan, men hade skavts en del så jag var på dom med vit färg och pensel.



Det här är gamla IKEA-stolar (har haft dom i 20 år) som jag gillar jättemycket. Förra gången de var skavda så lämnade jag iväg dem för sprutmålning. Och det blev inte billigt kan jag säga. Så nu tänkte fru Gredelin vara lite ekonomisk. Det gick jättebra att måla själv och resultatet blev hur bra som helst. OK kanske lite drygt när det finns 10 st rundstavar i varje ryggstöd. Och så har jag klätt om dom i samma tyg som kökssoffan som jag målade vit till advent förra året.
Nu är det bara köksbordet kvar, men det får vänta ett tag till.

Idag får vi hålla i hatten!

Kram