tisdag 30 oktober 2007

Skapat på maran

Här är lite av vad jag skapade på maran i Malmö i helgen. Först ut är kortet som jag vann följande utmaning med: Gör ett julkort UTAN att använda färgerna rött eller grönt! Du får INTE heller använda någon typ av stämplar!


Jag gjorde det här "vattenfallskortet" i benvitt, beige och brunt.



Drar man i tagen kommer nästa bild fram som är en pepparkasgubbe och en pepparkaksgumma.



Drar du lite till i tagen kommer den sista bilden fram och på den står det "GOD JUL".



Här ser man lite hur de olika bilderna rullar fram när man drar i tagen.

Sen gjorde jag ett kort efter en skiss. Jag använde mig av ett foto från kanelbullens dag och rubriken på kortet blev "FIKASUGEN?"



Så till sist gjorde jag denna LOn efter en skiss. Bilderna är från potatisplockningen.



Minialbumet som jag jobbade med hela lördagen har jag lite mera arbete med så det visas längre fram.

Ha det bra alla goa besökare och tack för att du tittar in.
Kram Bodil

måndag 29 oktober 2007

Vilken helg

jag har varit med om i Malmö. Fantastiskt arrangemang av Jane (och Malena). 44 tjejer i blandade åldrar som klipper, klistrar och skapar i 22-23 timmar. Trodde aldrig att jag skulle orka vara med hela tiden, men det gjorde jag. Av 10 utmaningar deltog jag bara i fyra för sedan räckte tiden inte längre. Hela lördagen jobbade jag med ett minialbum som jag skall ge bort. Det är inte helt klart ännu, men allt grundarbete är avklarat så det är bara det sista finliret kvar att göra hemma.

Och jag vann den här utmaningen: Gör ett julkort UTAN att använda färgerna rött eller grönt! Du får INTE heller använda någon typ av stämplar!



Här är jag tillsammans med de enväldiga domarna Malena och Jane. Jag hade gjort ett "vattenfallskort" i benvitt, beige och brunt. Tack kära dotter Catharina för att du har lärt mig!!! Skall fota kortet bättre en annan dag.

I kväll blir det nattning tidigt kan jag lova.

Kram på er alla goa!
Bodil

fredag 26 oktober 2007

Scrapmara i Malmö

Mina goa scraptöser drar med mig på scrapmara i Malmö hela denna helgen. Det är ScrapAddicted som arrangerar det hela. Vi kör ner redan i eftermiddag för att vara utvilade inför starskottet som går kl 09.00 på lördag och sedan scrappas det till midnatt ungefär. Och sen på det igen på söndag kl 09.00 och hela "cirkusen" avslutas kl 17.00. Och sedan hemresa.
Så här på bloggen händer inget över helgen. Först måndag kan det bli något. Om jag bara är på fötter då - efter en sån här helg. Kul ska det bli!

Vi kanske träffas på maran? Och alla ni andra får ha en riktig skön helg. Vi får ju en timma extra.
Kram på er!
Bodil

onsdag 24 oktober 2007

Påsalbum

Det här påsalbumet gjorde jag för en tid sedan till min dotter Catharina. Tänk vad mycket man kan ha en papperspåse till.

Framsidan

Insidan

Baksidan

I påsalbumet är det instucket 3 st tags som är dekorerade på fram- och baksidorna. Detta är framsidorna.

Och detta är baksidorna på tagsen

Om någon undrar vad det är för jättesöta hundar så kan jag berätta att det är mina kelgrisar Vicki och Pepsi - röda irländska settrar. (Hej, hej Fighter - min Hero -säger pajashunden Pepsi!) Puss på dig Marcus, kommer du snart och leker igen? Dom här hundarna älska att leka och särskilt med barn.

Nu skall jag fortsätta att sy gardiner - en hissgardin och en kappa med stråveck som skall vara klart till fredag fm.

Kram på er alla goa besökare.
Bodil

söndag 21 oktober 2007

Nya gardiner

till TV-rummet sydde jag i förra veckan. Det blev paneler - fast jag har haft det i åratal. Men det här tyget passade så bra för den enkla modellen.



Här ser ni halva fönstret. Det blev nya svarta ytterkrukor till orkidéerna också. T o m maken min såg att det var nya gardiner uppsatta när han kom hem från jobbet. Vad säger ni om det?

Nu är det kväll fast jag skall både sy färdigt två öljettlängder åt en bekant och förbereda mat inför morgondagen. Det blir nästan manfall i morgon. Det är bara Maria som kan komma, men vi blir flera till maten. Makens nya kollega kommer hit. Det blir salami och getost på bädd av sallad oliver och valnötter, helstekt hjortfilé med potatis, grönsaker och jättegod sås och till sist blir det vaniljpannacotta med hallonspegel. Tror ni vi får något scrappat efter detta???

Ha det gott alla vänner!

Kram från Bodil

torsdag 18 oktober 2007

Ljuvlig höstdag

Idag har vi haft en sån härlig höstdag. Strålande sol hela dagen. Färgsprakande som bara den ute i naturen. Tog kameran med i morse när jag gick en runda med hundarna.

Visst är det vackert. Men det har inte blivit så mycket uteaktiviteter för mig idag. Har jobbat med lite syuppdrag och så har jag sytt nya gardiner till TV-rummet. Och dom blev jätteläckra.

Skulle ni vilja se dom? Då får ni vänta tills nästa vecka för jag skall fixa andra ytterkrukor till mina orkidéer först.

Ha en riktigt go torsdagskväll - snart är det helg igen.

Kram från Bodil

tisdag 16 oktober 2007

Nymålat

Nu äntligen har jag försökt måla lite med distresser. Inte helt enkelt. Jag förstår att det kräver en hel del träning. Här har jag målat på en Magnoliaflicka och monterat henne på lite matchande papper.

Och tränat en gång till. Nu har hon fått lite mer brunt och rosa runt omkring sig.

Ja vad tycker ni? Som riktig nybörjare är jag nöjd och framför allt är det ju så kul.

Det var allt för idag. Kram på er!

Bodil

söndag 14 oktober 2007

Ännu ett grattiskort

Det här grattiskortet har Katarina fått - det är min mans svärdotter som bor i kungliga hufvudstaden.

Inuti kortet finns även här en ficka att lägga pengarna i.

Färgerna är lite bleka på fotona , men de går i lavendelblått. silvriga dekorationer och blingstenar.

Ni kan tro att vi var och tittade på ett riktigt sagobröllop igår. Vigseln var i Tjolöholms slottskyrka. Otroligt vackert.

Njut av denna vackra höstdag, det skall jag göra i alla fall.

Kram på er från Bodil

Ministämplar

Har fått en fråga om vem som tillverkar ministämplarna som jag använt på en del kort. Och nu har jag svaret - rubber stamp tapestry. Kolla deras hemsida www.rubberstamptapestry.com och njut av alla underbara ministämpelset under"peg stamp set".
Är det någon som vet var i Sverige man kan köpa dessa för om jag förstod det rätt så säljer detta företaget endast till återförsäljare. Jag köpte mitt stämpelset hos Scraproom i våras och då var deras i stort sett slut.
Ha det gott alla pysslare!
Bodil

lördag 13 oktober 2007

Nu kan jag visa...

grattiskortet som Karin har fått. Vit cardstock, olika limefärgade papper, lila enfärgat, blingstenar och lite lime- och lilafärgade dekorationer.



På insidan finns en ficka att lägga pengarna i.


I morgon får ni se ett annat grattiskort. I eftermiddag skall vi åka till Tjolöholms slott och titta på ett bröllop. Det är en släkting till min man som skall gifta sig. Dom vann en bröllopstävling som Kungsbacka Tidning hade anordnat.

När man gifter sig spelar organismen en sorgmarsch medan bruden går mot mannen.

Stina 6 år

Kram på er alla goa besökare!

Bodil

fredag 12 oktober 2007

17.000 kg....

potatis har jag hjälpt till att plocka idag. Min goa väninna Rosita ringde i morse och undrade om jag kunde hjälpa till och plocka potatis hos deras släktingar. Jag var lite yrvaken, hade tagit sovmorgon efter kalaset igår, men visst kunde jag hjälpa till. Skulle bara ut med hundarna först. Spännande jag hade inte plockat potatis sedan jag var liten och bodde hemma hos mamma och pappa och på den tiden plockade man upp potatis för hand. Idag står man på en potatisplockare och tar undan jord, sten och dåliga potatisar från ett löpande band.


Här har Rosita och jag kommit fram till gården. Som ni ser är det varma kläder som gäller.


Så här kan en en potatisplockare ut. Här är Sigge och Gun-Britt också med på bild.


I en sån här låda ryms 650 kg potatis. Vi plockade 26 lådor. Alltså nästan 17 ton potatis. De ni. Så om ni köper King Edward eller Asterix i affären i vinter så kanske just de potatisarna har rullat förbi min hand.

Efter all frisk luft idag kommer jag inte att göra ett handtag ikväll. Fast Idol skall jag titta på.

Ha en härlig fredagskväll!

Kram från en något frusen Bodil

torsdag 11 oktober 2007

Fler kort...

som jag har stämplat med mina ministämplar som består av ett löv, tre olika hjärtan och en pytteliten swirl. Jag har visat ett kort här tidigre där jag bra hade stämplar på vitt papper. Här har jag även använt olika mönstrade papper. Texterna är utskrivna från datorn. Jag tycker de blir lite charmiga, vad tycker ni?






I eftermiddag skall vi åka till Kungsbacka och gratulera Karin (min mans dotter) som fyller år idag. GRATTIS på dig Karin! Jag har fått hedersuppdraget att göra maten. Karin har beställt Flygande Jacob och äppelpaj med vaniljsås till 15 personer. Så det är full fart i köket idag. Men en liten paus får det bli emellanåt, skall ta en kopp kaffe strax.

Tack för titten!
Kram Bodil

onsdag 10 oktober 2007

Verkligen kul

och inspirerande hade vi på kursen igår kväll. Tack Hella för alla tips! Vi testade att måla med distresser och twinklings och så gjorde vi olika bakgrunder att sedan stämpla på. Vi fick även prova på att måla med akvarellpennor. Jättekul. Den här kursen var precis vad jag hade förväntat mig, och tro det eller ej men jag tror inte jag är ett hopplöst fall vad gäller målning.


Idag har jag gjort ett grattiskort som jag visar senare. Mottagaren kikar nämligen in här då och då (hej hej Karin).


Något målat kommer också så småningom men ni får titta på något annat så länge.


Jag gillar glasprydnader särskilt i fönstren, det blir så fint glimmer. De här dropparna är 40 cm långa och ganska tunga. Jag fick dom av min lillasyster för flera år sedan. De hänger i mitt vardagsrumsfönster.

Nu är det lunchdags sen blir det lite trädgårdsarbete i eftermiddag.

Kram alla goa!

Bodil

tisdag 9 oktober 2007

Ikväll blir det kurs...

för då skall jag till StoryHouse i Ängelholm och försöka lära mig lite om hur man målar med twinklings och distresser. Det kanske blir ett hopplöst fall för jag har faktiskt provat på en gång innan, men det blev inget bra. Kul skall det bli i alla fall.

Igår när vi scrappade här hemma gjorde jag den här LOn från bullbaket i förra veckan.

9 foton på en LO det är rekord för mig. Den gamla kaffekvarnen på det ena fotot änvänder jag till att mala kardemummakärnor i. Tycker ni den blev bra, eller?

I morse var det frostigt ute när jag gick med hundarna: Rimfrost på grässtrån och spindelnät. Skall tänka på att ta kameran med nästa gång det är kallt.

Heter du Ingrid eller Inger - Grattis på namnsdagen!!

Kram på er alla från Bodil

måndag 8 oktober 2007

Inga skogspromenader...

för idag har älgjakten börjat här och det är inget kul. Framför allt inte för mina hundar för dom älskar att springa i skogen. (Det är säkert inte särskilt kul för älgarna heller.) Så idag har vi lufsat omkring på fälten istället.


Det här är Vicki. Hon blir 10 år i januari. En riktigt go lekkamrat och "mammafigur" till Pepsi. Kan bara inte fatta vart alla dessa 10 åren tagit vägen????



Och om det är någon som undrar hur en irländsk settervalp ser ut så är det bara att studera fotot ovan. Här är vår Pepsi 10 veckor. Gissa om man smälter som smör i solsken. Nu är hon tre år. (Hej, hej Fighter!!)

Ja det här är mina kelgrisar och sällskap på dagarna. Vill ni se min tredje kelgris ? Kunde tro det.


Här är han, min man, och så här glad är han över sina trådlösa hörlurar som är styrda via TVn. Det innebär att han helt ostört kan sporta framför TVn på måndagskvällarna när mina scraptöser är här.

Nähä vet ni nu skall jag göra lite annat kul. Röja lite hemma, fixa lite mat och en rulltårta till i kväll.

Kram alla goa besökare!

/Bodil

söndag 7 oktober 2007

En väldoftande blomma

Den här layouten gjorde jag på en scrapträff hos Pysselgården.

Det är en spindellilja. Jag fick en liten planta av min mans moster Lillie. Förmodligen en gammal växt. Jag har aldrig sett den hos någon annan. I våras blommade den. Från en stängel kom nio otroligt skira vita blommor som spred en underbar doft.
Är det kanske någon av mina besökare som har sett den här blomman tidigare?

Ha en fortsatt skön söndagskväll!
kram från Bodil

torsdag 4 oktober 2007

Kanelbullens dag

God eftermiddag!
Har ni hedrat kanelbullen idag? Jag bakade 80 st, får nog frysa några... Jag älskar kanelbullar, helst nybakade. Kameran hade jag framme och dokumenterade baket, hoppas att det inte kom för mycket kanel i linsen.


Jag har ett härligt minne från när jag var barn. Jag är "bonnatös", mina förälrar hade alltså ett litet lantbruk och på den tiden var det mycket självhushållning. Mamma bakade bröd, bullar och kakor i mängder. Det här minnet är från när mamma bakade bullar, hon brukade göra 250-300 åt gången. På ena ändan av köksbordet hade mamma sitt bakbord och i andra ändan av bordet var det ett berg av nygräddade bullar. Det doftade bullar ända ute på gårdsplanen. När min storasyster och jag kom hem från skolan gjorde vi en liten "håla" bland bullarna så våra kaffekoppar fick plats (vi drack kaffe med socker och grädde som småbarn). Och sen fick vi äta bullar så många vi orkade.

Ha en fortsatt go bulldag!
Kram från Bodil

onsdag 3 oktober 2007

Nytt kort

Det här kortet gjorde jag till min systerson Dennis. Han fyllde 18 igår och jag var där och gratulerade och blev bjuden på fika med massor av goda kakor och tårta.


Här kan ni njuta av min systers bakverk.

I eftermiddag skall jag göra något som är lämpligt inför morgondagen. Titta i almanackan så förstår ni vad jag skall göra.

Kram på er alla goa besökare!
/Bodil

måndag 1 oktober 2007

Ett litet ord # 11

Den här LOn vill jag lämna som bidrag till ett litet ord #11. Ordet är VÄNNER.



Fotot tog vi i september då våra tyska vänner helt plötsligt stod på vår trappa. Vi fick kontakt via CISV när våra döttrar var 13 år. Vi träffades ett antal gånger men sedan tappade vi kontakten. Och så står de där igen efter 15 år. De hade varit på nordcap på semester och var på väg tillbaka till Tyskland och bara chansade på att de skulle hitta till oss igen. Vilken lycka!! Nu skall den kontakten inte brytas.

Kram på er alla besökare!
/Bodil

I kväll kommer dom...

mina goa töser, fast Susanne har förhinder - hon går en scrapkurs. Hon som är så duktig, men man kan ju alltid lära sig något nytt. Vi har beslutat att skjuta på freestyle-kursen, blir nog inte av förrän i november. Så ikväll är det fritt fram att scrappa vad man vill. Jag skall börja på ett helt nytt projekt som kommer att ta lååååång tid att få färdigt, men jag skall självklart göra andra saker också.
Ikväll blir det repris på maten, det blir tacos och så har jag rört ihop äppelkakan vars recept finns tidigare här i bloggen.

Jag tror att jag är ganska mycket äldre än de flesta som scrappar och bloggar, men vad gör det som mina töser säger. Ville bara säga att fast jag snart är en 55a så finns barnasinnet kvar och jag tror det är så med de flesta som uppnått lite ålder.

Andra kan se oss som två gamla tokiga tanter som sparkar av sig sina skor slänger ner sina shoppingväskor och plockar till sig livsfarliga bakelser: Men för varandra är vi bara oss själva, lite skamfilade av åren som gått, men fortfarande samma flickor som delade en påse godis på räcket runt lekplatsen. Framförallt låter vi oss inte luras av rynkor, glasögon och silvergrått hår.

Gulligt eller hur?
Nu ska jag röja lite hemma och se till att maten blir klar.
Vi hörs!
Kram från Bodil