söndag 30 september 2007

Idag är jag helt slut

I fredags var jag med scraptöserna i Ängelholm och scrappade till kl 23. Därefter 1 tim hemresa och marsch i säng. Jag var trött redan när vi kom till Ängelholm, inte ens mat eller kaffe fick fart på mig. Fick bara gjort en LO på hela kvällen.



Ida 4 veckor och 6 dagar

Och igår försov vi oss... Sen hjälpte vi en f d arbetskamrat (Christine) att flytta. Inte för att vi gjorde så mycket, tog det lite ömtåliga i vår bil, resten stuvades in i en liten buss. Sedan blev vi bjudna på lunch av Christine på Heagårds Skafferi. Underbart god 3-rätters i gudomlig miljö. Tack Christine!

Tyvärr fick vi bryta upp ganska snart för vi skulle träffa vårt kompisgäng kl 13.30 för att spela golf på en pay-and-play bana. Efter golfen åt vi gott hemma hos Ingrid och Svenne. Tack, tack!

Gissa vem som är helt slut idag men det är ju vilodag.

Kram på er alla goa besökare!

/Bodil

fredag 28 september 2007

I eftermiddag...

åker jag tillsammans med mina goa scraptöser till StoryHouse i Ängelholm och scrappar hela kvällen. Det ska bli så kul. Har besökt butiken en gång tidigare men inte varit med på någon scrapträff där. Jättefin affär, verkligen.
Jag har inget kul att visa idag. Målade fönster det mesta av dagen igår. Men när jag kommer hem från Ängelholm skall ni få se nya saker - förhoppningsvis.

Resor är uppfostrande.
De lär oss snabbt hur man gör av med pengar.
Ha en skön fredagkväll och var rädda om varandra!
Kram från Bodil

onsdag 26 september 2007

Vad tycker ni

om mina vita hjärtan som hänger i sovrumsfönstret. Jag köpte dem på en julmarknad i Kungsbacka ifjol. De är gjorda av tovad ull som blandats med silketrådar därav lystern. Jag gillar hjärtformen.


Jag gillar att sy gardiner och blandar gärna olika kvalitéer och mönster. I sovrummet har jag en slät kappa i grönt lin och mönstrade (gröna luktärtor) öljettlängder i bomull. Tyget köper jag nästan alltid hos min väninna Rosita som har Getinge Hemtextil.
Ha det gott alla vänner!
Kram från Bodil

tisdag 25 september 2007

Rapport från gårdagens pysselkväll

Tjolahopp, tjolahej... gissa vem som vann scrapplingarnas tävling! Just det - JAG med "Mum´s sweethearts". Goa tävlingsledaren Susanne kunde inte motstå Vickis nos i chipboard-ramen.

Igår blev det en del TV-tittande också - sjukhuset, idol, Victoria Beckham. Men vi fick gjort en massa saker och så hade vi sååå himla kul. Det är så skönt att umgås med dessa ljuvliga tjejer. Jag kan ju vara mamma till dem allihop. Störtskönt!

Jag gjorde den här LOn på lilla Ida. Korten tog jag i helgen.

Ha det bra alla goa besökare!

Kram från Bodil

måndag 24 september 2007

Nu har den anlänt

Gjorde en tagbook till en av mina favoritkortmakare. Kul Åsa att du gillade den. Du vet det är för svårt att göra kort till ett kortproffs.


Här är insidan.



Så här gjorde jag tagsen.

Ha en goer måndagkväll.

Kram från Bodil

Fint på trappan

Blev lite inspirerad av min kära storasyster Erna som var här och fikade förra veckan. Hon hade köpt så fina höstblommor som hon skull sätta på våra föräldras grav. Så nu har jag bytt ut min stora rosa hortensia på trappan mot en ny fin höstplantering. Den gula sländan får vara med i höst också.


Kommer ni ihåg vårt lilla träd vid uteplatsen - körsbärsbenved. Nu har det klätt sig i så fina höstfärger och lyser fint utanför köksfönstret.


Var precis ute en promenad med grannfrun Berit - som är höftopererad - och det var helt ljuvligt ute + 21 grader. Skall till henne och dricka kaffe i eftermiddag.

Men först skall jag göra klart maten till mina scrapplingar ikväll. Det blir hemlagad potatissallad, olika kallskurna saker, grillade kycklingklubbor, exotiska frukter och lite grönsaker. Vanlig sockerkaka till kaffet idag.

Och så skall Susanne utse en vinnare från förra veckans tävling. Vi ses i kväll scrapplingarna!

Kram på er alla!

/Bodil

söndag 23 september 2007

MORFAR-boken

Hej igen!
Maken min är ju morfar till lilla Ida som bor i Kungsbacka. Vi har 10 mil till henne så det blir inte den dagliga kontakten. För att hon skall känna igen morfar gjorde jag den här lilla pekboken till henne som hon fick på 1-årsdagen. Stommen är en billig Alfons-bok från Maxi som jag klätt med papper och dekorerat sparsamt.



Framsidan


Första uppslaget där på vänstersidan finns en ficka att stoppa en tag i.


Andra uppslaget. Morfar avslutar alltid frukosten med 3 mariekex...


Tredje uppslaget



Fjärde uppslaget


Femte uppslaget

Baksidan



Tagen som sitter i fickan på första uppslaget.

Ha en riktigt go söndagkväll!

Kram Bodil

Liten Ida

Godmiddag!
Igår körde vi till Kungsbacka och hälsade på hos makens lilla barnbarn Ida. Hon är nu 14½ månad. Mamma Karin bjöd på tårta till kaffet och pappa Daniel visade stolt upp nytagna bilder från Turkiet. Ida är ett riktigt litet charmtroll och gillar att busa med morfar.


Här äter Ida själv sin middag. Jag har fler fina bilder och det kan nog bli till en scrappad LO. Kanske redan i morgon. Puss på dig Ida!

Ha det bra, idag är det ju vilodag!

Kram Bodil

fredag 21 september 2007

Snabbvarianten

Fick lite tid över innan maken kommer hem och vi skall äta lite gott. Vet ni i mitt pysselskåp finns det saker som jag inte använt. Däribland de här små stämplarna som jag köpte på Scraprroom i våras. Men nu är de provade och här är resultatet. Vad tycker ni?




Stämpelsetet består av 5 olika små stämplar som har rejäla "skaft". Det här var jättekul. Och om man behöver få fram ett enkelt kort snabbt och lätt så är de här stämplarna perfekta.

Optiker till äldre dam:

- Varför har ni inte skaffat glasögon tidigare?

- Därför att jag inte förrän nu uppnått den ålder, då nyfikenheten tar överhand över fåfängan.

Ha en skön fredagskväll!

Kram från Bodil

torsdag 20 september 2007

Annorlunda färger för min del

Har just gjort klart ett kort i svart och benvitt (brun chalk). Jag har aldrig tidigare gjort kort i dessa färger, men prova går ju. Om jag har förstått det hela rätt så är det mycket svart och grått i höst. Skulle ni bli glada för ett kort i dessa färger eller jublar ni hellre för ett kort i glada färger?
Här har jag använt 3 olika mönstrade papper från 7gypsies, lite spets, knappar och svarta brads. Kul att prova på lite nytt.

Nu skall jag sätta in en sockerkaka i ugnen för min storasyster kommer och fikar kl 15.

Ha det!

/Kram Bodil

tisdag 18 september 2007

Månadstävling med mina goa scraptöser

Ni som är intresserade av våra månadstävlingar kan gå in och titta på http://www.scrapplingarna.blogspot.com/

Här kan ni se mitt bidrag till vår tävling.

Det här är våra Irländare Vicki och Pepsi. Vad gillar ni nosen i ramen till chipboard-blomman? Therese tyckte det liknade en komule, men visst är det Vickis söta nos.

Läste idag i vår lokaltidning om en härlig dam som fyller 100 år. Hon tyckte att livet var som bäst nu och att humor och skratt gör allting lättare. Och visst är det så. Eller vad tycker ni om den här:

Lille Bengt frågade sin pappa vad som händer när man börjar bli gammal.

Pappan: - När man kommer upp i 40-årsåldern händer tre saker:

1. Man glömmer lätt saker.

2. Man börjar se dåligt.

3. Man glömmer lätt saker.

Ha en go tisdag!

Kram Bodil

måndag 17 september 2007

Post och inte vilken post som helst

I brevlådan idag fick jag ett fantastiskt kort från en av mina favorit-kortmakare. Åsa asamia tack snälla du för det vackra konstverket. Tar mig friheten att visa upp det på min blogg (fotot blev lite mörkt). Åsas kort är alltid jättefina, men det är inget mot vad de är i verkligheten.

Gjort av Åsa/asamia

Så är det ny vecka igen och ikväll kommer mina goa scraptöser. Vi skall ha tävling ikväll. Det är Susanne som står för tävlingspresentationen. Hittills vet vi bara att vi skall jobba med blått, lite rött, beige och grått. Resten får vi veta ikväll. På menyn ikväll står det hjortskav med pasta och äppelsockerkaka till kaffet. Nu skall jag leta bland mina foton för att hitta något användbart.

Hej så länge!

/Bodil

Stolt

När jag ser de här bilderna på vår stenmur känner jag mig riktigt stolt. Den här stenmuren har jag nämligen gjort alldeles själv. Innan stenmuren kom till fanns här bara en slänt upp mot grannens tomt och mitt i slänten stod denna spireahäcken. Charmlöst!!! Så jag bestämde att här skulle vi ha en stenmur av natursten. Sagt och gjort vi åkte till stenbrottet med bilsläp och fick lov att plocka stenar själva och betala efterhand. Maken tyckte omgående det var klurigt att hitta bra stenar så han åkte hem och gjorde annat istället och lämnade kvar mig tillsammans med 2 stora petfalskor med vatten. När jag hade plockat fram tillräckligt för ett släp kom han och hämtade mig och stenarna. Det var varmt den sommaren kan ni tro! Jag tror att det är fyra år sedan. Nu minns jag inte hur många bilsläp det gick åt men det var åtskilliga. Muren är dubbel med makadam som fyllning och utjämning. Den är 30 meter lång och som högst 90 cm. Visst är den vacker.



Det här var inget svårt att göra, ungefär som att lägga ett pussel, fast lite tyngre. Det dryga var att hitta bra stenar i stenbrottet. Väl hemma var det hur kul som helst. Lycka till ni som blir sugna!

Kram på er!

/Bodil

söndag 16 september 2007

Lite eftermiddagspyssel

Här kommer ett alldeles rykande färskt kort.



Jag har som vanligt använt Bazzil som cardstock och fotomattor. Det mönstrade köpte jag hos Brunsons i fredags och det är S.E.I Penelope´s Potpourri "tiny tulips". OK fotohörn, lite stämplar och brads.

Ha en goer fortsättning på söndagen!

/Bodil

Jag vann

Tro det eller ej, men jag vann damklassen i tävlingen på Holms golfbana igår. Trots uruselt spel. Och i riktigt jäkla blåsväder. Ni som möjligen tittade på Solheim cup på Tylösandsbanan igår såg hur det blåste här i Halmstad och det var likadant på vår bana. Så var man inte urblåst innan så blev man det rejält.



Den här bucklan skall jag vårda i ett år.

Kram på er!

/Bodil

fredag 14 september 2007

Nytt kort

Det här är ett beställningskort.


Det har inte blivit pysslat så mycket idag heller. Jag har tittat på Solheim cup på TV. Damerna spelar ju på Tylösands golfbana här i Halmstad. Själv skall jag spela en tävling i morgon em på Holms golfbana, vår hemmabana. Formen är just nu kass, men man vet ju aldrig det kan gå hur som helst i morgon.

Kram på er alla och ha en skön helg!

/Bodil

torsdag 13 september 2007

Grattiskort

Det här kortet gjorde jag till Svennes 60-årsdag.


Idag har det inte blivit något scrappat. Vi har haft jättefint höstväder och har målat på huset hela dagen. Måla fönster är så drygt. Skrapa, skrapa...

Kram på er!

/Bodil

onsdag 12 september 2007

Lingonkoket

I måndags jobbade vi med egna projekt. Jag passade på att göra en LO från årets lingonkok.

Här har jag använt Bazzil som cardstock och fotomattor. De mönstrade pappren är Trés Jolie "Friends" och "Cousins". CK Diesel-alfabete, utstansade blommor och lite knappar.
Kram på er!
/Bodil

Rätt svar

Sara, det var bara du som hade gissat och du gissade tyvärr fel. Men med tanke på den stora spindeln här i måndags så förstår jag din gissning. Men rätt svar är limbodans. Kortet tog jag i julas när vi dansade limbo istället för att dansa runt granen.



Här är fotot i sin helhet. Ingen lätt uppgift. Snacka om koncentration.

Kram på er!

/Bodil

tisdag 11 september 2007

Grattis Catharina

Idag fyller min älskade dotter Catharina 31 år. GRATTIS, GRATTIS!!!

I samband med hennes födelsedag har jag en ny gissningstävling utan vinster, men gissa på!



Varför ser Catharina så här förskräckt ut?

1. Ser hon en stor spindel i taket?

x. Dansar hon limbo?

2. Har hon precis kommit på att hon missat ett jätteviktigt möte på jobbet?

Kram på er!

/Bodil

Våra hundar

Jag älskar rasen irländsk röd setter. Vi har två tikar, Vicki som är 9½ år och Pepsi som är 3 år. Riktiga mattegrisar!


Det här är Vicki. Hon har med ålderns rätt blivit lite grå runt nosen. Mycket klok och en helt underbar tjej.


Det här är Pepsi. Väldigt söt och näpen tjej. Visar inte alltid sin klokhet utan spelar mest på sitt utseende. En riktig ögonkännare.

Pepsi är en riktig sprallefia därför kallas hon även för pajasvovven.

Hejdå!

/Bodil

måndag 10 september 2007

Lingonskörd

En hel dag i skogen och korgen full av lingon.... Nä jag bara skojade, jag har köpt dem av en gårdfarihandlerska. Åtta liter äkta norrlandslingon - färdigrensade. Vi har inga lingonmarker här längre, man får köra en bra bit in i Småland för att hitta. För några år sedan gjorde vi det och plockade då 17 liter. Men i år fick det bli färdigköpta.


Så nu är har vi lingonsylt så det räcker och jag kan även ge bort ett antal burkar.


Etiketterna har jag stämplat och målat med Twinklings. Stämpelramen kommer från Belimi design.

Idag är det måndag och mina goa scraptöser kommer. Freestylekursen del två blir framskjuten och vi skall jobba med egna projekt. Men först skall vi äta tacos och det blir tårta till kaffet idag.

Kram på er!

/Bodil



söndag 9 september 2007

Födelsedagskort

Min dotter Catharina har varit hemma i helgen. Hon var på möhippa här i Halmstad i lördags för en väninna som skall gifta sig i oktober. Catharina och en annan väninna skall vara toastmadamer på bröllopet. Idag firade vi hennes födelsedag - hon fyller 31 år den 11 september. Men hon bor i kungliga hufvudstaden och vi kan inte träffas då, så det blev god mat och tårta idag istället.

Det här födelsedatskortet fick hon.

Det här är papper från Basic Grey "Recess", stämpeln köpte jag hos Brunsons för ett tag sedan, men jag vet inte varifrån den kommer.
Kram på er!
/Bodil

Mumsig äppelpaj

Nu har vi dem här - de svenska äpplena. Jag är farligt förtjust i äppelpaj. Prova receptet nedan - jag garanterar att det är MUMS.

Skala och skär 5-6 stora äpplen i klyftor. Lägg dem i en ungsfast osmord form.

Blanda ihop:

2½ dl vetemjöl

2½ dl strösocker

½ tsk salt

1 tsk bakpulver

1 ägg

100 g smält margarin

Klicka ut denna fasta smeten över äpplena. Grädda i 25 minuter i 180 grader. Servera med vaniljsås.

Lycka till och hör gärna av er när ni provat!

Kram på er!

/Bodil

fredag 7 september 2007

Året är 1954

Den här layouten var mitt bidrag till scrapgängets tävling i våras. Förutsättningarna var följande:
* Ett eller flera foton där vi skulle vara yngre än 10 år
* Färger som var aktuella vid den tidpunken när fotona togs

På de här fotona är jag 1 år och min storasyster Erna 3 år. Färger som var aktuella 1954 var inte så enkelt, men jag fick reda på att visst var det färger men mycket diskreta. Jag valde papper i lite blå-lila-grå färg från Karen Neuburger (bara älskar de pappren) och Bazzil cardstock i blå-lila, beige och brunt. Den här layouten är jag jätteförtjust i.

Nu skall jag åka iväg och köpa mer färg för här skall det målas på huset idag. Kanonväder för sådan sysselsättning.

Jag återkommer kanske framåt kvällen.

Hej så länge!

/Bodil

onsdag 5 september 2007

Ett första freestyle-försök

På scrapträffen i måndags var det dags för första lektionen i freestyle. Av "fröken" Sara fick vi följande instruktioner:
* bakgrund med akrylfärg
* annorlunda storlek
* egna dekorationer (blommor, fotohörn, knappar)
* egna bokstäver
* journaling

Det blev ganska mycket nytt tänk, fram med lilla saxen för det blev mycket klipp och så jobbade vi med krympplast. Till min layout gjorde jag "N" och två blommor i krympplast. Inte helt lätt med krympplast. När man tar dem ur ugnen får man vara snabb som attan att platta till dem - dom stelnar nästan bums. Vi eftervärmde med embossingpistolen och formade till dem - då blev det bra.


Längtar till måndag då vi skall få lektion två.
Kram på er
/Bodil

tisdag 4 september 2007

Lika, men ändå olika

Här är tre nya kort där jag använt papper från s.e.i "lovely lollies" och Déjà Views "cherry".
Lika, men ändå inte.




Igår träffade jag mina goa scraptöser och då fick vi en första lektion i Freestyle av vår alldeles egna Sara. Batterierna i kameran är på laddning så mitt första försök med freestyle kommer så småningom.

Kram på er!
/Bodil

måndag 3 september 2007

1, X, 2 eller något helt annat

I lördags var vi på kräftskiva hos vårt glada kompisgäng här i byn. Goa "gubbar" och "tanter". En hellyckad kväll med tipspromenad, goda kräftor, krabbklor, räkor och svarta Sara. Svalkande öl - med fin skumkrona - och iskalla klara i det lilla glaset. Fotograf på plats som alltid och det är något konstigt med mig - jag fastnar alltid på bild. Och jag ser alltid så där naturlig och avslappad ut på bilderna. Se nedan!
Nu har jag en gissningstävling utan priser, men det skulle vara kul att höra era åsikter.


Varför ser jag sån här ut?

1. Har jag satt en stor kräftstjärt på tvären i halsen?
X. Är det för svår tonart på snapsvisan?
2. Försöker jag efterlikna hackspetten i Kalle Anka inslaget på julafton?
eller har ni någon annan förklaring?
Kram på er!
/Bodil

söndag 2 september 2007

En heldag i trädgården

I går hade vi ett helt underbart sensommarväder. Klar och hög luft, strålande sol och knallblå himmel. Som gjort för trädgårdsarbete. Efter att ha rensat ur det mesta ur växthuset - som i år har varit en katastrof - tog jag mig an alla fruktträden med sekatör och trädsåg. Jag glesade ur ordentligt så vi får se hur det blir med skörden nästa år...

Just nu har vi inte så mycket kvar som blommar i trädgården. Vid altaner har vi dock ett litet träd - körsbärsbenved - som är fullt av små frukter. Lite längre fram i höst får det otroligt vackra höstfärger på bladen.


De här rostiga "trädgårdsspirorna" köpte jag i somras hos Träslövs Trädgård. Verkligen dekorativa.

Idag är det inneväder så det blir nog lite scrappande och så skall jag förbereda maten till i morgon. Då är det ju måndag igen och mina scraptöser kommer. Kul kul!!

Hejdå!

/Bodil